Kategorier
Bil

Ladda bilen vid en laddstolpe i Stockholm

För att kunna köra elbil i huvudstaden behöver du också en laddstolpe i Stockholm. Det är fler som väljer att gå över till elbilar, och då måste också behovet av laddningsmöjligheter mötas.

Det är nya tider nu. Det är börjar bli omodernt med bilar som går på bensin eller diesel. I alla fall till hundra procent. Elbilar är det som gäller i framtiden. Men det finns förstås ingen mening med elbilar om det inte finns några laddstolpar att ladda dem i. Bara föreställ dig själv. Du kör stolt runt i din elbil i Stockholm med vetskapen om att du är med och räddar planeten från fossila bränslen. Men du hittar ingenstans att parkera där du samtidigt kan ladda bilen. Snart står du där istället bara med en urladdad bil och kan inte ta dig någonstans. Det är därför det är så viktigt att kommuner, bostadsrättsföreningar med flera tar sitt ansvar och smäller upp en laddstolpe i Stockholm lite här och var.

Laddstolpe på din egen parkering

Elbilarna utvecklas i en rasande takt. Numera kan man ofta köra upp mot 30 mil på en fulladdad elbil innan du behöver stanna vid en laddstolpe för att fylla på med bränsle. I skrivande stund har Stockholms stad låtit meddela att det finns ungefär 1 600 platser i staden att ladda sin bil på. Det är bra, men det kommer behövas ännu fler. Kanske vill du till och med ha en på din privata parkeringsplats. Ja, i alla fall om du hade tänkt köpa en elbil.