Kategorier
Tandvård

God tandhälsa genom livet

Det är viktigt att ta hand om sina tänder för att ha något att äta med och för att slippa värk. Men hur gör man för att ta hand om sina tänder på bästa sätt och vart kan man vända sig för att få tips?

Tandhälsan är något som tar en mycket stor plats under hela livets gång. Redan på förskolan får barnen börja lära sig hur man tar hand om sina tänder och hur man ska äta och dricka för att tänderna ska må bäst. Det finns till och med gratis tandvård hos tandläkare i Solna, och på andra orter, som sträcker sig fram tills barnet blivit en ung vuxen. Därefter finns det en hel del olika sätt som man kan fortsätta använda för att behålla en god tandhälsa genom hela livet.

Svar och tips

Vid ett besök inom tandvården så sker det kontroller eller åtgärder, men man brukar också alltid få tips på hur man kan förbättra sin tandhälsa. Det kan vara att man borstar tänderna fel, har fel slags tandborste eller behöver använda tandtråd mer. Man kan även få svar på frågor om man har några, så det är en god idé att redan i förväg tänka igenom om man har några undringar. Genom hela livet får man sedan hjälp med tandhälsan. Tandläkaren utför olika åtgärder, som kan innebära allt från vanliga lagningar till tandimplantat eller tandproteser. Ibland kan man göra allt eller det mesta hos en och samma klinik, men ibland finns det olika uppdelningar.