Kategorier
Städ

Finns det någon dold hemlighet för att lyckas med fönsterputs?

Fönsterputs är en sak som många sysslar med professionellt i nutid samtidigt som det har gjorts i alla tider av amatörer på hemmaplan. Både män och kvinnor.

Med van hand sveper en fönsterputsare med sin trasa och skrapa över dina rutor. På nolltid har hen gjort rent dina fönster och det förefaller helt makalöst att det gått så snabbt. Hemligheten måste ligga där någonstans. Hur i alla sina dar bär de sig åt egentligen?

Har du någon gång försökt tvätta och sedan torka dina fönster utan att resultatet blivit så bra som du önskat? Har ränderna efter vattnet dröjt sig kvar och skapat en sorglig syn istället för en helt fläckfri och gnistrande ren yta? Ja, den synen är inte helt ovanlig när man är igång.

Hemligheten är oftast de redskap som används. För att inte tala om tekniken att hantera en fönsterskrapa. Men misströsta inte på direkten. Du kan säkert träna upp din förmåga att föra gummiskrapan över glaset på ett sätt som gör att det inte längre lämnas ränder efter din framfart.

Fönsterputs kan ta både lång och kort tid beroende på vem som gör jobbet

När det gäller fönsterputs i Landskrona finns det flera olika företag som specialiserat sig på denna tjänst. Det är ett uppdrag som gärna lejs ut då de flesta arbetar och kommer hem för sent för att orka putsa fönstren. Du behöver ju inte vara hemma för att det ska ske.

Det bästa är att man lätt kan beställa en fönsterputs och sedan inte behöva bry sig så mycket mer om det hela. Vill du bara ha fönstren putsade på utsidan är det ju bara att bestämma vilken dag du vill ha det. Det är så skönt att det redan är gjort och livet känns med ens lättare.

Gör du jobbet själv tar det garanterat mycket längre tid än om en professionell fönsterputsare gör det. Men om tid är allt du har mycket av och pengar det du har minst av, då kan det vara läge att du tar god tid på dig och lär dig hur man putsar fönster snabbt och effektivt.