Kategorier
Juridik

Arvstvist blir löst

Det kan vara känsligt när ett arv ska delas ut. Plötsligt visas sidor som varit dolda hos nära och kära. Då är det skönt att man kan få hjälp med arvstvist.

Eriks mamma hade gått bort och familjen skulle träffas för att tömma huset och dela upp alla saker som fanns där. Inget testamente var skrivet så det var arvslotten som gällde. Ingen hade förväntat sig att det skulle bli några problem. Familjen hade starka band till varandra och umgicks regelbundet.

Alla var på plats och allt började lugnt och taktfullt. De fikade tillsammans och pratade om mamma, mormor och saker som de mindes att hon sagt och gjort. Det var först efter lunch som det började hetta till. Några av släktklenoderna skulle delas upp och där var de inte alls överens. Alla ville ha allt. Plötsligt stod de och skrek åt varandra på ett sätt som ingen gjort förr. Det var dags att ta hjälp, det insåg de alla.

En oväntad arvstvist

Ingen hade väntat sig detta kaos och alla var dock överens om att de behövde anlita en advokat som specialiserat sig på arvstvist. De blev rekommenderade en advokat av en avlägsen släkting och senare träffades alla för ett möte. Advokaten fick rätten att gå igenom mammans alla tillgångar och dela upp dem enligt lagen. 

Det var en gedigen process då det fanns många ägodelar och annat som skulle gås igenom. Till sist blev det ändå klart och ett möte ägde rum då advokaten delade ut det som var och en skulle ha. Alla kände en stor lättnad. Även om de inte fick allt de ville så var uppdelningen rättvis. Ingen hade velat bråka men alla känslor hade tagit över och det blev kaos. Det tog inte lång tid innan de alla var sams igen.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: arvstvist.se